Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κόλιανδρο.


Υλικά για 6 μερίδες:

  • 6 φέτες Σφυρίδα
  • 4-5 Πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ρίζα Φινόκιο ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ώριμη Ντομάτα πολτοποιημένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι 
  • Χυμό από 1 μέτριο Λεμόνι

Οδηγίες:

Σ' ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το φινόκιο. Τ' αφήνουμε να μαραθούν. Ύστερα, ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι , το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Τ' αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ανοίγουμε με το κουτάλι μικρές "φωλίτσες" ώστε να τοποθετήσουμε μέσα τις φέτες από το ψάρι. Πασπαλίζουμε με αρκετό τριμμένο κόλιανδρο, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Και...........................................ΚΑΛΗ ΌΡΕΞΗ!!!!!!!

Πηγή : http://www.polispost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου