Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Γιουβέτσι με πέστροφα και γαρίδες


Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμ. κριθαράκι
100 γραμ. πέστροφα φιλέτο, καπνιστή
100 γραμ. γαρίδες αποφλοιωμένες και βρασμένες
700 γραμ. σάλτσα ντομάτα
1 πιτσιλιά soy sauce
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας πολτό ντομάτα
λίγο βασιλικό
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα, τον πολτό ντομάτα και νερό με το μάτι. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε πρώτα τα μπαχαρικά, τη sauce και μετά το κριθαράκι. Το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, βάζουμε την πέστροφα κομμένη σε κομματάκια. Όταν χυλώσει το μείγμα, προσθέτουμε την γαρίδα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη και το φαγητό είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε μια γενναία μερίδα με λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή όρεξη!

Πηγή : www.toarkoudi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου