Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μπουγιαμπέσα


Η συνταγή είναι από  Λ. Λαζάρου 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. λαυράκι 
100 γρ. μύδια 
100 γρ. γαρίδες 
2 γρ. σαφράν 
200 γρ. κρεμμύδια ξερά 
20 γρ. σκόρδο 
200 γρ. πράσο 
600 γρ. ντομάτες 
50 ml. ελαιόλαδο 
100 γρ. φινόκιο 
20 γρ. σπόροι φινόκιο 
30 γρ. πελτές 
20 γρ. μαϊντανός 
10 γρ. θυμάρι φρέσκο 
5 γρ. Ξύσμα πορτοκαλι 
500 ml. ζωμός ψαριού 
2 λίτρα νερό 
5 γρ. αλάτι 
3 γρ. πιπέρι 
5 γρ. δάφνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι και το έντερο από την πλάτη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το πράσο και το φοινόκιο. 
Σοτάρουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά χωρίς τα λαχανικά να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε την τομάτα τον πελτέ τους σπόρους από το φινόκιο τα κεφάλια από τις γαρίδες το πορτοκάλι , το θυμάρι και την δάφνη ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό και το νερό ,το σαφράν και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ξαφρίζοντας καθ’ όλη την διάρκεια. 
Περνάμε τον ζωμό από σίτα και τον βάζουμε σε μια καινούργια κατσαρόλα. προσθέτουμε τα ψάρια και τα μύδια. Όταν τα μύδια ανοίξουν προσθέτουμε τις γαρίδες αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 2 ακόμη λεπτά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου