Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Τσιπούρα με πορτοκάλι και δάφνη

Υλικά :
4 τσιπούρες των 300 - 500 γρ.
15 κουταλιές (ή ένα ποτηράκι του κρασιού) ελαιόλαδο
5 φύλλα δάφνης
Χυμό από ένα λεμόνι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Φέτες πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φύλλα δάφνης σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις τσιπούρες και τις αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
Χώνουμε κομμάτια από τα φύλλα δάφνης στην κοιλιά των ψαριών.
Αλείφουμε τις τσιπούρες με 2-3 κουταλιές λάδι.
Βάζουμε τις τσιπούρες σε μια σχάρα που χωράει σε ταψί φούρνου, και ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί.
Ψήνουμε τις τσιπούρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, 15 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σε μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι μαζί με το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Βάζουμε τις τσιπούρες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τις τσιπούρες αμέσως με γαρνίρισμα τις φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού.


Πηγή : www.axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου